Copy of 3. viikko Haastavat kohtaamistilanteet, kriisistä selviytymisen askeleet
Tässä jaksossa puran sinulle “atomitasolle” yksityiskohtaisesti kuinka onnistut kohtaamaan haastavan tilanteen.
Haastavat tilanteet jännittävät, jopa pelottavat. Mieli tahtoo paeta näistä tilanteista pois, kun kehittymisemme kannalta meidän tulisi mennä niitä kohti. Rohkeasti kohtaamalla näitä pelkoja, vapaudut kerta toisensa jälkeen niistä peloista, jotka kuormittavat meitä tarpeettomasti. Samalla vapaudut erilaisista ennakkokäsityksistä ja uskomuksista, jotka eivät enää palvele sinua.
Kriisi ei koskaan tule yllätyksenä, vaan se on jatkumo syy-seuraussuhteista. Kriisin tilanteessa, emme vain tule huomanneeksi tätä syy-seuraussuhdetta. Silloin olemme selviytymisen tilanteessa ja pyrimme kaikin keinoin välttämään kriisiä. Turhaan, mitä nopeammin hyväksymme ja tunnustamme kriisin, sitä nopeammin vapaudumme kriisistä, liittyypä kriisi mihin tahansa tilanteeseen
Kun Sinulla on etäisyyttä tullut elämäsi kriisiin, voit vapaammin tarkastella kriisin merkitystä elämässäsi. Mitä olet oivaltanut tai oppinut kriisissäsi? Kriisin kaavasta oivallat millä askelilla kehityt kriisissä. Mitä arvoja ja asenteita sinun tulisi tarkastella? Millaisia vinkkejä saat toiselta osapuolelta, itsestäsi?
Kaavion tarkoituksena on auttaa Sinua hahmottamaan kriisin mahdollisuudet ja uhkat. Minkä tien tahdotkaan valita? Voisitko valita toisen strategian?
Tiedäthän, että Kriisi pitää aina sisällään korkeampaa tietoisuutta, joka on yhteydessä oman elämämme voimaan. Kriisi on merkki elämässämme eksymiselle. Se mahdollistaa meidän löytää oman elämän voimamme ja universaalin rakkauden lähteemme, joka lopulta löytyy Sisimmästäsi. Kriisi tässä tapauksessa tarkoittaa mitä tahansa elämän haastetta, joka näyttäytyy sinulle eräänlaisena lukkona, niin arjessa kuin työssäkin.
POHDITTAVAA:
Muistele elämäsi jotain kriisiä.
- Kumpi oli se tie, jonka valitsit – takertumisen vai pakenemisen?
- Missä vaiheessa huomasit, että kriisi syvenee entisestään, ellet kohtaa tunnetilaa itsessäsi?
- Miten voisit toimia jatkossa kun kohtaat kriisin?
- Voisitko ennakoida kriisin syntymistä – Miten?
Tahdon kehittyminen vahvistaa itsetuntoasi ja kykyäsi selviytyä elämän hankaluuksissa. Palaa edelliseen viikkoon kertaamaan tahdon kehittymistä. Elämässä tulee eteen tilanteita, jossa “hakkaamme päätä seinään toistamiseen” silloinkin, kun ei enää tarvitsisi. Tällöin on syytä pohtia, palveleeko elämässä tekemämme päätökset enää sinua. Pohdi seuraavien kysymysten avulla päätöksiäsi:
1. Millaisia päätöksiä olet tehnyt?
2. Millaisissa tilanteissa olet niitä luonut?
3. Kuinka nämä päätökset palvelevat/rajoittavat elämääsi?
4. Onko jokin päätös josta voisit luopua?