Parisuhteen 5 tärkeää näkökulmaa

Parasta parisuhteessa on yhdessä kasvaminen

Oletko koskaan pohtinut miten vanhempiesi suhde näkyy parisuhteessasi? Ei mitenkään – sanot, mutta tarkemmin tutkittuasi, voit löytää jotain samankaltaisuutta, josta et ole tullut aiemmin ajatelleeksi.

Ohessa sinulle ja kumppanillesi 5 näkökulmaa, josta voit tutkia omaa parisuhdettasi:

1. Yrität muuttaa kumppania omien toiveitten ja tarpeittesi täyttäjäksi. Etkä sinä tietenkään tahdo muuttaa toista, mutta tarkemmin kun asiaa ajattelet löydät jokin piirteen tai toimintatavan, josta et kumppanissasi pidä ja pyrit häntä sanoin, teoin tai käytökselläsi muuttamaan. Riitätkö kumppanillesi sellaisena kuin olet?

2. Sopeutat omaa käytöstäsi kumppanin toiveen mukaan, useinkaan tietämättä mikä todellisuudessa on kumppanisi toive. Olet ehkä vain olettanut, aavistanut tai tulkinnut kumppanisi toiveet, vaikkette ole asiasta edes keskustelleet.

3. Kommunikointi kumppanillesi pitää sisällään jonkin muutoksen toiveen tai odotuksen, joiden huomaat johtavaan uuteen pettymykseen. Pettymysten määrän kasvaessa vähitellen odotukset toisianne kohtaan vähenevät ja uudelle suhteelle, joka vaikuttaa täyttävän aluksi kaikki toiveet, tulee tilaa. Uusien ihmissuhteitten jälkeen huomaat toistavasi jotain samaa kaavaa ihmissuhteissasi.

4. Uskottomuuden haava parisuhteessa vaikuttaa olevan yksi syvimpiä haavoja. Kuinka toivut haavastasi ja rakennatte luottamuksen uudelleen? Voiko uskottomuudesta edes toipua?

5. Uskon, että parisuhteenne on lastenne lapsuus ja henkinen koti.Millaisessa kodissa lapsenne saavat viettää lapsuutensa? 

Voiko parisuhde olla kahden aikuisen yhteinen kasvumatka, jossa toiset voivat tulla hyväksytyksi sellaisina kuin ovat. Voiko parisuhde olla vapaa ja silti sitoutunut yhteiseen kasvumatkaan? Mitä arvelet uusperheen arjesta, kenen tahto siellä ohjaa?

Muita artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *