Kuka olen?

Kehittämämme Olet enemmän® ja Kohtaava ammattilainen® -kokemuksellinen itsensä kohtaamisen
ja johtamisen -koulutus ja TunneSynteesi® -menetelmä tarjoavat erilaisia käytännön työkaluja
vahvistaa työelämän metataitoja, tunne- ja kohtaamistaitoja, itsetuntemusta,
itsensä johtamista ja kykyjä ratkaista erilaisia haasteita, niin työ- kuin yksityiselämässä.

Uskon, että paineessa syntyy merkityksellisiä timantteja

Olin onneton elämässäni. Olin vakuuttunut, että onnellisuuteni esteenä olivat väärä elämänkumppani, vanhempani, työkaverit, esimies… Päädyimme avioeroon vuonna 1998. Siinä eron rytäkässä vielä kolmas lapsemme ilmoitti tulostaan.
Kehoni oireili epämääräisesti ja lopulta menetin liikuntakykyni.
En koskaan hakenut lääkkeitä, joita lääkärit kirjoittivat minulle. Minulla ei ollut lääkkeenpuutostila.

Kaikki tämä yksityiselämäni kaaos näkyi työpaikalla virheinä ja väsymyksenä. Muutosinnokkaana en enää kestänytkään yhtään muutosta töissä.
Uutiset saivat jäädä toisten katsottaviksi. Arki oli tarpeeksi rankkaa.

“Olen enemmän kuin elämäntilanteeni, kehoni oireet, ajatukseni ja tunteeni”, jankkasin kun omaa kasvumatkaani kuljin. Keskittynyt mieli, jonka suuntasin siihen mikä minussa ja elämässäni oli ehjää: olin elossa ja lapset terveitä. Hengitin ja tunsin kuinka elämän virta kehossani voimistui. Yhtäkkiä elämän virta nappasi minut mukaansa ja Olin enemmän® –kuin kurja elämäntilanteeni. Ihmettelin silmieni edessä avautuvaa kättäni, kuin pieni lapsi, joka ensi kertaa katsoo liikkuvaa kättänsä.

Muutamia kuukausia sen jälkeen syntynyi elämäni valo ja isosiskoille pikkuveli. Se sai aikaan riemua ja rakkautta kodissamme. Arki pyykkivuoren alla tuntui juhlalta.

Innostuin ihmisestä, hänen käsittämättömistä voimavaroista. Elämän nälkäisenä hain tietoa ja viisautta maapallon ääriltä. Ymmärrys ihmisen itsetuntemuksesta, kasvusta ja itsensä johtamisesta ja niiden tärkeydestä kasvoi.
Rakennusalan 25 vuotinen ura jäi. Matka merkityksellisempään Olet enemmän® -tehtävään oli alkanut.
Perustin yrityksen vuonna 2004.

Hokemastani on syntynyt Olet enemmän® -koulutusohjelma ja työelämän tarpeisiin Kohtaava ammattilainen® -koulutusohjelma, työelämän metataitojen taitokortti. Kehittämälläni TunneSynteesi® -tunteiden muuntumismenetelmällä autan työyhteisöjen ihmisiä kohtaamaan itsensä, toisensa ja asiakkaansa, myös yksityiset henkilöt ovat valmennusasiakkaitani.

Lähijohtajan Kohtaava kehityskeskustelu® -valmennus tarjoaa itsensä johtamisen ja johtamisen metataitoja sekä Työelämän työpajat mahdollistavat yhteistyötaitojen kehittymisen työpaikalla sekä työssä olevan ihmisen kehittymisen yhteisössä.

Kirjoitin Olet enemmän® -kirjan valmentajien patistelemana. Sydämellinen kiitos siitä valmentajilleni ja Kajaanin kirjoittajapiirille. Ilman heidän tukea sekin kirja olisi jäänyt pöytälaatikkoon.

Tällä hetkellä kirjoitan työyhteisöille kirjaa: ”Yhdessä enemmän® -tietoisen kasvun 8 askelta työyhteisön kehittymiseen” nimi tosin voi muuttua vielä matkalla.

Uskon, että voin auttaa sinua kun olen ensin auttanut itseäni. Uskon myös, että sinäkin voit auttaa toisia ihmisiä, kun olet ensin auttanut itseäsi. 
Jos kuulet merkityksellisen elämän kutsun – ota yhteyttä.

Johanna Kononow

Maalle muutto mahdollisti löytämään rauhan työn vastapainoksi.
Lataan itseni luonnossa liikkumalla sekä itsetutkiskelulla kehittämisellä.
Oma hyvinvointi on minulle tärkeä ja siksi minulla on henkilökohtainen valmentaja ja kehohoitaja.

Jatkuva kouluttautuminen ja kehittyminen on osa hyvinvointiani ja siksi tärkeä. 

Työtehtävät

– Työelämän kehittäjä
– Kohtaava ammattilainen®
– Työhyvinvointivalmentaja
– Psykologinen vyöhyketerapeutti
– Akupunkturisti
– Koulutettu hieroja

Koulutukset

– Tradenomi 2019 – 2023
– Merkonomi 1990 – 1994
– Johtamisen erikoisammattitutkinto 2014-2016
– HHJ -kurssi 2016
– koulutettu hieroja
– PVT® -psyologinen vyöhyketerapia (Antti Pietiäisen oppilas 2000 – 2003)
– henkinen terapia (Asger Lorentsenin oppilas 2010 – 2012)
– henkisen/esoteerisen psykologian, psykosyntesin ja ihmisen kehittymisen tutkimustyö 2001 – 
– Klassinen kiinalainen akupunktio 2018 – 2021
– tekninen piirtäjä (kone – rakennuspiirtäjä)

Työkokemus

– rakennusalalla 25 vuotta 1981 – 2006, edennyt roskakorin tyhjentäjästä esimiestehtäviin
– hyvinvointialan ammattilainen vuodesta 2004 –
– työelämän kehittäjä vuodesta 2007 –
– Kohtaava ammattilainen® -valmentana vuodesta 2009 –

Luottamustehtävät

– Elias Lönnrot -seura johtokunnan jäsen 2011 – 2016, 2019
– Kajaanin Yrittäjät, hallituksen jäsen 2016-2019
– Kajaanin ortodoksinen seurakunta, kirkkovaltuuston jäsen 2018-2019

Hurahtanut hirsitaloihin

Hirsitaloinnostus on varmaan syntynyt minussa jo ennen syntymääni.
Lapsuuden kotini oli hirsitalo, jota isäni peruskorjasi jatkuvasti. Tiilitaloa isä alkoi rakentamaan -60 -70 -luvun vaihteessa. Sitä ennen hän oli purkanut kaksi hirsihevostallia, josta sitten puutavara otettiin uutta taloa varten. Minun rakennusinto ei kuollut vaikka ruostuneita nauloja sain irrottaakin sankkokaupalla.

Mummoni kuoleman jälkeen, aloitti isä oman evakkokotinsa peruskorjauksen. Minä teini-ikäisenä autoin isääni sen minkä kykenin. Mikään ei ollut itsestään selvää kun 1948 rakennettua rintamamies-taloa korjataan. Seinät, jotka olivat eläväiset kuin konsanaan karjalaismummon elämäkin – mutkikkaat ja myötäilevät. Isän tupakan mittaisen tauon aikana pohdimme kuinka seinät olisi parasta oikaista. Perustukset parhaalla mahdollisella tavalla ja kaikki muutkin mukavuudet saimme ympätyksi vanhaan jo elämää nähneeseen taloon.

Oman kotini ostin 20-vuotiaana. Se oli tietenkin äitini koti, minun mummolani. Vuonna 1948 rakennettu hirsirunkoinen rintamamiestalo. Siinä riitti puuhaa 27 -vuodeksi. Uskalsin ottaa haasteen vastaan, olinhan saanut isäni kanssa harjoitella vanhan korjaamista. Sekin koti oli nähnyt paljon monen perheen tarinoita, joita oli hirsiinsä kätkenyt. Saatuani sen valmiiksi, olikin aika luopua siitä. Nyt koti onkin kätevän pariskunnan ja heidän lasten koti, jota hekin rakkaudella sitä laittavat itsensä näköiseksi.

Muistojen Mummola Kajaanin Koutaniemellä oli tietysti rakennettu 1948. Merikotka johdatti tämän talon luokse. Kävimme poikani Juhon kanssa katsomassa ensin ulkoapäin ja myöhemmin ystäväni kanssa sisältä. Talo tuoksui tarinoilta, joita hirret pitivät syvällä hirsien sielussa sisällään. Tarinoita, joita Mummolaan kuuluu. Tahdoin nähdä tämän taloni Muistojen Mummolana, joka oli Karjalaan jäänyt. 

Näin talon valmiina ja koulutuspaikkana Olet enemmän® -osallistujille. Tänään, ne jotka ovat Muistojen Mummolassa käyneet Olet enemmän® -koulutuksessa tai kehohoidoissa ovat ihastuneet paikan tunnelmaan.  He ovat saaneet Mummolan ilmapiiristä ylisukupolvisen tunneperimän ikiaikaisen viisauden -maistiaisia ja muistoja oman mummolan muistoista. 

Lämpimästi tervetuloa Muistojen Mummolaan – kohtaamisen keskukseen. 

Muistojen Mummola toimii tänä päivänä koulutustilana, jota on mahdollista vuokrata pieniin koulutustilaisuuksiin.
Kesäaikaan Muistojen Mummola toimii majoituspaikkana.
Mummolan vintin tuoksuissa pääset nukahtamaan syvän rentoutumisen tilaan ja palautumaan kaikessa rauhassa aamupalan äärellä. Mummola tarjoaa myös kolmelle “muotovalio” Hilma, Kerttu ja Ronja -kissoille kodin.