|

Psykologisen vyöhyketerapian hoitokokemus

“Elämässäni oli vuoden aikana tapahtunut suuria muutoksia -avioero, työttömyys, fyysinen sairaus. Ensimmäisen tapaamisen jälkeen tulin Johannan luokse hoitokäynnille. Jännitti, koska en tiennyt mitä tapahtuu.

Alkukartoituksen jälkeen aloin Johannan avustuksella hiljalleen purkaa mennyttä elämääni ja löysin itsestäni kipeitä asioita, joita olin miettinyt, mutta en ollut osannut samalla tavalla aikaisemmin sanoittaa. Jo siinä hetkessä huomasin, että jokin möykky sisällä aukesi. Johanna ohjasi minut löytämään tapahtumia ja muistoja, jotka ohjasivat minut oivaltamaan elämässäni tekemiä valintoja ja toisaalta ymmärtämään tiedostamattomia asioita ja tekoja. Tuntui, että pääsen asioiden ytimeen ja sisälle itseeni.

Kun emotionaaliset lukot oli saatu hiukan raolleen, oli aika fyysisen puolen huolenpitoon ja vyöhyketerapiaan. Selkäni oli operoitu aikaisemmin, mutta jalkaan on jäänyt pysyvä hermovaurio. Olin huomioinut, että jalan kipu heijasteli myös omia tunnetilojani, kipua oli enemmän stressaavilla ja kuormittavilla hetkillä. Hoidon aikana rentouduin täysin ja huomasin, kuinka jalka alkaa päästää irti kiristyksestä ja kivusta. Jo yhden hoitokerran jälkeen, pystyin kävelemään kevyemmin kuin aikoihin. Uskomatonta, mutta todellakin totta! Olen aina tiennyt, että ihminen on psykofyysinen kokonaisuus, mutta Johannan luona koin sen vahvimmin käyvän toteen. Johannalle oli helppo puhua.”        – Nainen 44 -vuotta –

Muita artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *