Kallen kokemus kohtaamisen ammattilaisen koulutuksessa

Sain puhelun perjantaina ja liikuttunut miesääni tahtoi jakaa oman tarinansa Olet enemmän® -kohtaamisen ammattilaisen korttikoulutuksesta. Liikutuin, sillä moni ei ole tahtonut jakaa kokemuksiaan, vaan pitää ne asiat tiukasti itsellään. Tahdon huutaa maailmalle, mitä elämässäni on muuttunut koulutuksessasi, hän jatkoi.

Tässä sinulle Kallen tarinan luettavaksi, hänen luvallaan:
Kalle on 45-vuotias toimitusjohtaja, joka oli käynyt syksyllä 2021 työterveyspsykologin vastaanotolla henkisten kuormitusoireiden vuoksi.

Otteita potilaskertomuksesta: “45-vuotias toimitusjohtaja, joka ohjautuu vastaanotolle henkisen kuormittuneisuuden vuoksi. Tänä syksynä erityisesti ahdistuneisuutta ja pelkoja laukaisseet tietyt tapahtumat ja huolet omaan terveydentilaan liittyen. Itsetarkkailutaipumuksen tunnistanut sekä alttiutta katastrofaalisiin ajatuskulkuihin. Tapaamisella tuo esille pohdintoja ja havahtumisiaan tilanteestaan, joita löytänyt mm. kirjallisuuden ja muun tiedon tukemana. Kuvaa esimerkkejä uppoutumisesta täysillä asioihin esim. harrastuksiin, impulsiivisuudestaan, vaativuudestaan, kontrollin menettämisen pelosta, negatiivisten tunteiden “väistelystä” sekä järjestelmällisyyden puuttumisesta.
Viime kuukaudet olleet henkisesti kuormittavia ylivireysoireiden voimistuessa mm. ahdistuskohtausten vuoksi, joihin liittynyt voimakasta hädän kokemusta. Yliajattelua, jossa näyttäytyy hallinnan menettämisen pelko. Tuo esille myös ns. hulluksi tulemisen pelkoa. Päätynyt pohdinnoissaan myös kokonaiselämäntilanteen stressikuormaan.”

Kalle osallistui tammikuussa 2021 alkaneeseen Olet enemmän® -kohtaamisen korttikoulutukseen.
Alla ote työpsykologin potilaskertomuksesta ensimmäisen Olet enemmän® -kohtaamisen jälkeen:

”Sovittu tapaaminen. Keskustelua oivalluksista mm. itsemyötätuntoon ja hyväksyvämpään asennoitumiseen ja läsnäoloon liittyen. Käy parhaillaan myös kevään ajan kestävää viikonloppukurssia mm. edellä mainittuihin teemoihin liittyen. Tapaamisella läsnäoleminen välittyy olemuksessa ja kerronnassa. Ylivireysoireet vähenemässä, kertoo mm. leposykkeen laskeneen merkittävästi.
Seurantatapaaminen sovittu vkl-kurssien päättymisen jälkeen huhtikuussa.”

Maaliskuussa oli koulutuksen kolmas ja viimeinen lähitapaaminen, jonka jälkeen Kalle kävi vielä kerran työpsykologin vastaanotolla:

“Sovittu seurantatapaaminen. Keskusteltu itsehavainnointikyvyn kehittymisen kautta syntyneista oivalluksista, joilla ollut merkittäviä vaikutuksia mm. psyykkisiin voimavaroihin. Prosessin myötä löytänyt uudenlaista ajattelua ja mielekkyyttä myös ihmisten kohtaamiseen ja työhön. Tekee säännöllisesti mindfullness-harjoituksia ja tutkii monipuolisesti ja avoimin mielin mielen toimintoihin liittyviä teemoja.
Suunnitelma: Tapaamiset päättyvät sovitusti.”

Muita artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *