Meditaatiota ja käsien pesua

Maailmanmeno on jo pitkään ollut “maailmanlopun” meininkiä. Ihmiset hädin tuskin ehtivät hengittämään, kun kaikkialla on niin kiire, että hengityskin on muuttunut pinnalliseksi. Ei ihme, että opettelemme erilaisilla kursseillä läsnäolotaitoja ja hengittämistä, kun ne tuppaavat unohtumaan kaiken kiireen keskellä.

Hengitystieoireet ovatkin lisääntyneet vääränlaisista hengitystavoistamme. Astmat ja allergiat siivittävät monen arkea kaikenlaisten inhalaattorien, sumutteiden ja hengitys -apuvälineitten kanssa.

Mitä kaikkea maaplaneetta on saanutkaan kestää meidän ihmisten välinpitämättömyyden ja ylikulutuksen vuoksi? Meillä luonto on vielä puhdasta, mutta muualla, luonnon voimat ovat koetuksella muovista, saastuneesta maaperästä ja meristä, ilmastosta puhumattakaan. Äiti maa ei enää jaksanutkaan hengittää meidän ihmisten puolesta. Mikä olisikaan parempi keino laittaa ihmiset aisoihin, kun Korona -virus, joka laittaa meidät ruotuun ja puhdistamalla keuhkojamme, niin Äiti Maan kuin omiamme.

Rajoitukset saavat monet ahdistumaan, siinä ahdistuksessa on se läsnäolon ydin. Tunteet, jotka ovat jääneet kohtaamatta, nousevat nyt pintaan ahdistuksena. Nyt onkin aika pysähtyä ja hengittää tämä ahdistus ulos ja löytää sieltä kohtaamaton tunne ja väärinkäsitys. Meidät nyt ohjataan kohtaamaan tunteitamme, jotka olemme sivuuttaneet liian pitkään. Tunteet ovatkin jääneet monen ihmisen kiireitten alle, odottamaan hetkeä milloin tunteille olisi tilaa.
Nyt on  – “hallitusviisikkomme” antoi sille mahdollisuuden.

Mikään ei ole niinkuin ennen, tämän revohkan jälkeen. Näkisin tämän tilanteen olevan myös todellinen “talouden tasapainottamis” -ohjelma. Suhde rahaan ja materiaan tulee todennäköisimmin muuttumaan. Väärinkohtelut ja -käsitykset vapautuvat ja ihmisen moraalinen omatunto ja myötätunto vahvistuvat entisestään. Läheiset ihmiset tulevat merkityksellisiksi ja tärkeiksi ja epäitsekkään työn tekemisen arvo tulee lisääntymään entisestään. Luontoarvot tulevat arvoon arvaamattomaan. Kotimaan matkailu lisääntyy ja alamme arvostamaan kotimaatamme yhä enemmän.

Opimme vähitellen myös pitämään huolen itsestämme. Itsensä johtamisen taidot ovat nyt tärkeitä. Tämä tilanne auttaa meitä kohtaamaan myös itsemme uusista näkökulmista. Tämä onkin yksi mahdollisuus monille ihmisille kehittyä, ehkä hieman kärsien, kun persoona vähitellen sulautuu sieluun. He, jotka ovat kohdanneet vaikeuksia elämässä, heille tämä vaihe on näyttäytyy toisten auttamisena ja vahvistuksena toisille, että tästäkin selviämme yhdessä.

Mielenkiintoista on seurata kuinka tämä Elämänkaari -sykli toteuttaa itseään tässä Korona-asiassakin, 18 vuotta sitten painittiin SARSin kanssa. Onkohan Koronaankin jo rokote keksitty, ennenkuin virus pääsi karkuteille? Sekin selvinnee jossain vaiheessa.

Ole rauhassa – tästä selvitään. Kurinalaisuus, meditointi, mindfullnes ja käsienpesu ovat tärkeitä tässä hetkessä.
Voimallinen virtuaalihalaus sinulle ja läheisillesi <3

Kuva: Naeblys / Alamy Stock Photo

Muita artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *