Kannatko mummosi taakkaa?

Keskustelin 77-vuotiaan äitini kanssa hänen äitinsä elämästään ja kokemuksista. Olin jo tiennyt pitkään, että äidin äitini kohtaamattomat tunteet vaikuttivat elämässäni juuri nyt.

Olin päättänyt raottaa ovea myös mummoni tunneperimään, josta minulla oli epäilys omien elämäntapahtumien, unien ja itsetutkiskelun myötä. Oikea hetki keskustelulle tuli. Äiti soitti ja alkoi kertoa mielestään merkittävää unta. Oivalsin heti, että nyt oli se hetki.

Se oli tähän mennessä ehkä merkittävin puhelu äidin kanssa koskaan. Puhelun päätyttyä, äidin kommentti: “Huh sentään, tämähän laittaa pään aivan pyörälle.” Eikä elämä ollutkaan niinkuin hän oli luullut, vaan paljon merkityksellisempi ja syvällisempi kuin se oli hänelle aiemmin näyttäytynyt.”

Keskustelumme päättyi siihen kun molemmat huomasimme, kuinka yksikertainen ja luonnollinen asia oli monimutkaistunut vuosien varrella ja kuinka monta ihmistä oli vuosikymmenien aikana elänyt väärinymmärryksessä. Helpottunut ja vapautunut oli puhelumme anti – samaan aikaan tuntui kuin olisin lähempänä äitiä kuin koskaan aiemmin. Ymmärrys välillämme lisääntyi hetkessä ja ikään kuin näkymättömät solmut avautuivat.

Sinullakin on mahdollista vapauttaa tunneperimästäsi oman elämäsi väärinymmärrykset ja huomata kuinka elämäsi onkaan merkityksellistä ja että sillä on oikeasti tarkoitus.
Lisää aiheesta Tehy-lehden -artikkelista Kannatko mummosi taakkaa?

Muita artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *