Mitä maksaa tunnelukot organisaatiossasi?

MITÄ MAKSAA MUUTOSPELKO?

Elämme tällä hetkellä haastavia aikoja yritysmaailmassa. Aivan kuten ihmiset työpaikoillansa ja arjessa sekä oman kehonsa kanssa ja oman elämän hankinnoista Ikään kuin ”yleinen jumi” olisi iskenyt epidemian omaisesti, kaikkialle – aina organisaatioita myöten. Puhumattakaan asiakkaista, jotka pitkittävät päätöksiä.

Organisaatiot pelkäävät tällä hetkellä muutoksia, joka parhaimmillaan voisi tarkoittaa tuntemattoman hyvän vastaanottamista. Myös kehittyminen tai kehittymättömyys on pelottava, sillä kukaan ei voi tietää onko järkevää tehdä muutoksia vai jatkaa entisellä tavalla.

Elämme työyhteisöjen ja organisaatioiden kriisiaikaa. Organisaatiot ja työyhteisöt ovat ohjautuneet näihin päiviin saakka ulkoapäin ohjautuvaksi, asiakkainen tarpeista käsin. Nyt kun asiakkaat ovat muuttuneet, alkaneet tekemään erilaisia valintoja, on aika avata kaapin ovet ja löytää organisaation sisäiset voimavarat. On aika tarkastella kolmea asiaa:

  1. Millaisia kehittymisen esteitä organisaatiossa on?
  2. Millaisia kehittymisen mahdollisuuksia organisaatiossa on?
  3. Millaiset tavoitteet tulevalle toiminnalle luodaan?

Toiminta lähtee aina ajatuksesta ja jokaisen ajatuksen taustalla on tunne. Mitä myönteisempi tunne ja ajatus on toiminnan taustalla, sitä parempi lopputulos saadaan aikaan.

Erityisesti pelko näyttäytyy organisaatiossa uudistusten tekemättömyyttä, luottamuksen puutteena työntekijöitä ja yhteistyökumppaneita kohtaan. Pelko voi aiheuttaa suunnittelemattomuutta päätöksissä ja jotkut päätökset tehdään hätäisesti. Puhumattakaan monista muista tunteista, jotka halvaannuttaa organisaation toimintaa, lisääntyneinä sairauspoissaoloina, sitoutumattomuutena jne.

Olisiko aika kääriä hihat ja tarkastella organisaatiotasi tarkemmin?

Muita artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *