|

Tunteva työyhteisö

Tuntematon on sen työyhteisön tulevaisuus, joka jumittaa. Työyhteisöä, joka on rakentunut teeskentelystä, kyräilyistä, kuppikunnista, kiusaamisesta ja valtataisteluista seuraa uupumusta sairauspoissaoloja, tehottomuutta, kankeaa tekemistä, byrokratian lisääntymistä ja lopulta kyvyttömyyttä päätöksentekoon. Kaikkien näiden toimintojen ja tunteiden takana on valtava potentiaali oivaltavaan ja kehittyvään työyhteisöön ja –hyvinvointiin. On vain tiedostettava kuinka tunteet toimivat työyhteisössä ja kuinka voimme kehittyä yhdessä? Siihen tarvitaan muutaman askeleen tiedostaminen?

Tuntevan työyhteisön tuntomerkkejä on myötätunnon, kannustavan ja toisia  tukeva työyhteisö. Näillä menestystekijöillä yritysten hyvinvointi lisääntyy ja tulokset loistavat puolestaan.

Yritykset kohtaavat näinä aikoina melkoisia haasteita. Työyhteisö, jossa luottamus on vahvana, kyky luoviin ratkaisuihin on joskus yrityksen ainoa elinehto.Luottamusyhteisö syntyy kuin tiedostamme, kuinka pelko työyhteisössä ilmenee.

Yrityksen toiminnan kehittyminen on riippuvainen yksilöiden tahdon vahvistumisesta yhteiseksi päämääräksi. Tämä puolestaan edellyttää kuin ihminen kokee oman merkityksellisyyden tunteen ryhmän jäsenenä. Tahtotila saavuttaa päämäärä aikaansaa motivoituneen kierteen vahvistumista.

Vastuullinen työyhteisö sallii virheet, sillä työyhteisö tiedostaa, että virhe on kehittymisen ja uuden ratkaisumallien edellytys. Vastuullinen työyhteisö puolestaan syntyy siitä kun kukin työyhteisön jäsen pyrkii omalta osuudeltaan ottamaan vastuun omasta tekemisestä tiedostaen minne yritys on menossa pitkällä aikavälillä.Vastuullisessa työyhteisössä kaveria ei jätetä. Meille kaikille tapahtuu elämässämme asioita, joita emme toivoisi. Silloin työkaverin tuki on tärkeä. Vastuullisessa työyhteisössä on tärkeä huomioida myös kaveria, erityisesti juuri silloin kun hän on heikoimmillaan.

Rehtityöyhteisö on avoin ja keskusteleva, jolloin jokainen työyhteisön jäsen voi tehdä työtä täydestä sydämestä innostuen toisten onnistumisista ja tekemisistä.

Oli työyhteisösi kumpaa sorttia tahansa onnittelut siitä – olet onnentyttö tai –poika! Sillä molemmissa työyhteisöissä on kehittämistä. Tuntemattomassa työyhteisössä kehittymisen elementtejä on runsaasti ja siitä on mahdollista kehittää tuntevaksi ja tiedostavaksi työyhteisöksi. Muutos on merkityksellinen. Mikäli työyhteisösi on tunteva työyhteisö on kehittyminen haasteellisempaa, mutta tarpeellista olla hereillä kaiken aikaa. Katso lisää tästä linkistä, kuinka työyhteisön kehittäminen onnistuu.

 

Muita artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *