Rakkauden tunnustuksen aikaa

Elämme ehkä vuoden tärkeintä Rakkauden tunnustuksen aikaa – keskikesän juhlaa. Suomalaisten rakkaus repii rintaa auki, silloin kuin kevään purot alkavat solisemaan. Kevään vihreys varmistaa rakkauden voiman vapautumisen ja rakkauden ilo saa suupielet ylöspäin väkisin.

Suuri paradoksi on se, että samaan aikaan kun sydänkeskus avautuu, niin pelko menneisyyden ihmissuhteista ja siellä olleista väärinkäsityksistä ja huonosta kohtelusta nousevat pintaan. Pelko pimentää rakkauden, jolloin rakkaus hiipuu. Näin syntyy itsesabotointi rakkautta kohtaan, joka kohdentuu luonnollisesti läheisimpään ihmiseen joskus jopa huonona kohteluna.

Ihmisyyden kehittymisen kannalta, on suostua haavoittuvaksi. Se vaatii suurta rohkeutta suostua haavoittuvaiseksi ihmissuhteessa. Se on rohkeutta tunnustaa toiselle, että pelkää jotain sellaista, mistä ei saa kiinni. Keskustelu voi jäädä siihen, jos ei sanoja löydy sitä jatkamaan. Tietoinen mieli jatkaa matkaansa ja sinä olet astunut oman kehittymisesi seuraavalla askeleelle tunnustamalla itsellesi oman haavasi. Rohkea teko!

Parisuhteen ehkä suurin voima on suostua toisen kannateltavaksi omien haavojen edessä. Tulla kohdatuksi omana itsenään, onkin haaste. Sillä meidän tulee kohdata ensin itsemme, jonka jälkeen voimme kohdata sillä tasolla toisen, jolla olemme itsemme kohdanneet. Se vaatii harjoittelua ja keskeneräisyyden sietämistä ihmissuhteissa. Kerta toisen jälkeen, olet rohkeampi ja aidompi itsenäsi, se tekee sinusta terveellä tavalla vahvan. Tänä päivänä on monenlaisia parisuhteita, joissa olennaista ei ole sukupuoli, vaan se kuinka suostumme toisen kannateltavaksi. Tarkoitan tällä sitä, että molemmilla tulisi olla tasavertainen mahdollisuus tulla kannatelluksi, sillä jokaisen tarpeisiin kuuluu tulla nähdyksi ja kuulluksi parisuhteessa sellaisena kuin olemme.

Mitä jos tänä Rakkauden luvattuna aikana, astuisit Rakkauden seuraavalle tasolle ja rohkenisit olla haavoittuva ja aidosti se joka olet. Kulissikullattujen parisuhteiden aika alkaa olla ohi ja olemme valmiita kohtaamaan aitoja ihmissuhteita. Se tarkoittaa sitä, että rohkeasti pitkissäkin suhteissa, uskallamme rohkeasti olla haavoittuvia ja ilmaista tarpeemme.

Rakkauden täyttämää keskikesän juhlaa Sinulle ja Hänelle – Olet tärkeä <3

Muita artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *