| |

Työhyvinvoinnin tekijät vuonna 2024

Työelämän päivitys - yhteistyötaitojen kehittyminen
Toimintatapojen päivitys – Yhteistyötaitojen kehittyminen

Muuttuva maailma ja yhteiskunta sekä työelämä vaativat päivittämään toimintatapojamme. Olemme tähän saakka tehneet töitä “niin kuin aina ennenkin on tehty” -meiningillä, menneisyydestä käsin. Nyt on aika katsoa, EI mennyttä unohtaen, vaan siitä oppien ja kehittäen uusia tapoja toimia tulevaisuudesta käsin nykyhetkessä. 

Tämä tuo haasteita työyhteisöille ja työntekijöille, koska tulevia toimintatapoja ei voi tehdä menneisyyden työkaluilla. Työn kuormitus ja työpahoinvointi sekä sairauspoissaolojen lisääntyminen ovat merkkejä muutoksen tarpeesta. Tarvitaan uutta ajattelua ja innovaatioita, johon apuäly (Tekoäly) ei tavoita. 

Kukin työntekijä oivaltaa uuden tavat toimia ennemmin tai myöhemmin, siihen saakka työn tekeminen on raskasta, koska asenteet ja arvot on kyseenalaistettava tässä toimintatapojen muutos tilanteessa. Samoin yhteistyötaitojen on kehityttävä sillä tulevaisuudessa työn tulokset moninkertaistuvat. Eikä sellainen käy käden käänteessä. Kehittyessä, joudumme peilaamaan mennyttä tulevaan, mutta menneeseen ei tule jäädä kiinni.

Vaikka tahdon voima on suuri, on yhteistyössä yhä suurempi voima. Puskeminen ei tuo enää lisäarvoa työhön, ei työntekijälle eikä organisaation työtnekijämielikuvalle. Yhteistyötaitojen kehittyminen on myös prosessi, joka nostaa pintaan haastavat tilanteet. Niissä onnistuminen aidon kohtaamisen ja dialogin avulla, auttavat löytämään uusia ja kehittyneempiä tapoja toimia.

Uskon vahvasti, että yhteistyössä tulee olemaan yhä suurempi voima rakentaa tulevaisuuden toimintaa. Johtaminen on avainasemassa, ei pelkästään toisten johtaminen vaan itsensä johtaminen. Tämä johtamisen muoto koskettaa jokaista työpaikan tekijää. Lähijohtajan kehityskeskustelu -valmennus ja Kohtaava ammattilainen® -työelämätaito korttikoulutus tarjoavat näihin työelämän haasteisiin ratkaisun. 

Hallinnan ja terveyden tunne, psykologinen turvallisuus, merkityksellisyyden kokemus toimintatapojen muutoksessa ovat tärkeimmät työhyvinvoinnin osa-alueet, joiden päälle on hyvä rakentaa hyvinvoivaa työyhteisöä.

Muita artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *