Tahdon kehittymisen 5 tärkeää merkitystä

Miksi tahdon kehittyminen on niin tärkeää ja merkityksellista?Kuten kuvassa näkyy, kaksi alinta askelta ovat selviytyjän ja uhrin portaat. Uskon, että monet meistä ovat istuneet näilläkin portailla. Toivottavasti et kuitenkaan liian pitkään tai ainakaan jumittunut noille portaille.
Tahto on kuin kipinä sisälläsi, joka antaa sinulle voiman tulla sellaiseksi kuin olet. Toivon, että tästä viestistä saat kipinän toimia toisin.

Kenen tahto sinua ohjaa? Olen kysynyt monta kertaa. Usein pohdimme ja kuvittelemme, että oma tahto tietenkin ohjaa, mutta hetken kuluttua huomaat, että kenties puolison, lasten tai vanhempien tahto ohjaa edelleen, vaikkei ehkä vanhempi ole edes elossa.

Oletko ajatellut, mikä on sinulle tärkeää, mitä sinä tahdot?
Miksi tahtoisit edes kehittyä? Löydätkö siihen syitä?

Listasin sinulle 5 eri syytä miksi tahdon kehittyminen kannattaa:

1. Tahdon kehittyminen vahvistaa itsetuntoasi ja auttaa sinua tulemaan näkyväksi itsellesi ja saavuttamaan tavoitteesi. Matka ei ole aina helppo, mutta se kannattaa.

2. Tahdon kehittyessä rajat itsesi ja toisten välille syntyy luonnollisesti. Tarkkaile omia rajojasi, huomaatko olevasi välillä toisen tontilla tai toisaalta, huomaatko ettet täytä niitä rajoja, joita sinun kuuluisi täyttää? Minkä rohkean askeleen voisit ottaa, jotta pääsisit sellaisiin mittoihin, joihin sinun kuuluukin kasvaa?

3. Oli edessäsi millainen vuorovaikutustilanne, tahdon kehittyessä, et menetä omia voimavarojasi vuorovaikutustilanteessa.  Samaan aikaan kykenet kunnioittamaan ja arvostamaan toisen mielipidettä.

4. Päätöksenteossa oman tahdon vahvistuminen tarkoittaa sitä, että kykenet seisomaan omien päätöstesi takana ja olet valmis ottamaan vastuun päätöksistäsi.

5. Tahdon kehittyminen vahvistaa identiteettiäsi ja auttaa yksilöllisen ajattelun ja mielipiteen muodostamiseen. Ryhmäajattelu estää omien mielipiteiden muodostamiseen, tällöin usein joudumme toisen tahdon ohjaamaksi. Uhrautuminen elämässäsi vähenee ja uskallat olla enemmän oma itsesi ja kohdata erilaisia pelkoja sekä haasteita.

Tahdon vahvistuminen ei suinkaan tarkoita jääräpäisyyttä, tosin joskus sitäkin tarvitaan. Tällä tahdolla tarkoitan hyvää tahtoa, joka alkuun voi näyttäytyä katkeruutena, kiukkuisuutena, ärtyneisyytenä. Mikäli näistä lähtökohdista käsin teet päätöksiä, olet tehnyt päätökset tunnereaktion kautta. Yleensä kiukku, ärtymys, pelko, tuskaisuus, kiire ovat niitä tunteita, jonka varaan päätöksiä ei kannata tehdä, tulee tehtyä vääriä valintoja sekä päätöksiä.

Oletko tullut ajatelleeksi, kuinka ryhmän vaikutus ja tunnetila saa aikaan sen, että toisen tahto ja mielipide ohjaa valintojasi. Vasta päätöksen tehtyäsi, huomaat ettei päätös ollutkaan oikea tai se johon sinä olit sitoutunut. Muistele hetki, millaisia päätöksiä olet viimeaikoina tehnyt.

Muita artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *